На премиера на нов мюзикъл по „Бай Ганьо“ на Алеко Костадинов кани нов театър НДК в София. Първите представления са на 10-ти и 18-ти от 19.30 часа. „Невероятните разкази за един съвременен българин“ са в основата на музикалната сатира „Ганьоада“. „Настоящето дава живот само на сатирата“ – това е Вазовата присъда. Раждайки сатирата, настоящето и дава най-доблестния рицар на Нова България – Щастливеца.

Аристократ по дух, възпитание, морал , Алеко Константинов се превръща в „будната съвест на епохата“. Под натиска на изродените идеали и опорочената действителност, той търси и намира изход в сатирата. Неспокойният дух на Алеко пътува във времето и пространството чрез своя непокорен герой, който продължава да ни забавлява, учудва, възмущава и изтръгването от сърцата и душите ни е, като че ли карма, която ще ни следва завинаги.

Либрето и режисура са на Бойко Илиев, а музикален ръководител е Евгени Господинов. Интересното е, че всички актьори, ангажирани в спектакъла влизат в ролята на Бай Ганьо, а сред участниците са Борислав Веженов, Кристина Митева, Стелиан Радев