Кариерата като водеща на Нора Шопова в предаването „Питай БНТ” приключи само за три седмици. От понеделник Мира Добрева сяда в стола й, обявиха официално от медията, а самата Добрева се похвали в социалните мрежи. Досегашните водещи се връщат към основните си ангажименти в телевизията – Драгомир Драганов ще продължи рубриката „БНТ на 60“, както и предаването „Клуб История БГ“, а Нора Шопова се присъединява към екипа на спортните новини и програми.

Шопова досега не се е изявявала като спортен познавач, защото е манекенка и бивша синоптичка в Нова телевизия. Драмата с Драганов започнаха новото предаване на 20 април, но определено не бяха добре стикована двойка и между тях се усещаше сериозно напрежение. Явно то е дошло в повече и на ръководството на обществената телевизия и затова предаването остава с един водещ. Само преди дни Добрева обяви, че вече няма нищо общо с нейното „Отблизо”, от което в момента вървят повторения. „Започнахме заедно преди 9 години и бяхте първите, които повярвахте в мисията, че първа може да бъде добрата новина...

Ще се посветя на новото предизвикателство, но ще продължа да правя това, без което не мога - да бъда сред Вас - в най-малките градчета, села и махали, да си споделяме, да ми разказвате легенди, да снимаме древни ритуали, да ми показвате нравите, традициите и обичаите на загадъчните общности. Благодаря Ви за безпрецедентната подкрепа през годините!“, сподели новата водеща на предаването. 

снимка:БНТ