След броени дни Академията за мода ще отличи най-изявените дизайнери и модни творци и ще присъди най-авторитетната награда за мода у нас „Златна игла“. Призът ще бъде връчен в категориите: „Дизайнер на годината”, който миналата година грабна Миглена Каканашева-Мегз „Модна къща на годината”, „Булчинска мода“, „Най-добър млад дизайнер”, „Моден гримьор” и „Моден фотограф”.. По традиция наградите на Академията за мода се определят от експертно жури, включващо най-компетентните модни и лайфстайл журналисти у нас от печатните и електронните медии с председател проф. Любомир Стойков.


Специално за церемонията по повод Годишните награди „Златна игла 2018“ в България ще пристигне италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго – Мaestro di eleganza в света на мъжкия стил. Водеща на гала-вечерта ще бъде чаровната Гери Дончева. Ревю-спектакълът преди официалната церемония за връчване на „Златна игла 2018“ ще бъде открит с официална колекция вечерни облекла на „Мезон Сант-Ерем“ и нейният създател и стилист – Габриела Колева. Специален гост на откриващото ревю ще бъде актрисата Саня Борисова-Илиева, която наскоро беше отличена с приза „Знаменитост на годината“. На подиума на „Златна игла“ тя ще дефилира с тоалет на модна къща „Мезон Сант-Ерем“, направен специално за нея.

По време на ревю-спектакъла свои актуални колекции ще покажат също дизайнерите Мерлин Арно и Есил Дюран, модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов, „Аксел Харди“, „Ла фоа“ с дизайнерски екип Вяра Станчева и дъщерите ѝ Деница и Мария Станчеви, „Златарна Целье“, както и младите дизайнерки, които ще направят своя дебют на „Златна игла 2018“ – Християна Мутафчиева, Таня Ян и Елена Христова.