Божана от „Мастършеф” е намалила храната, която хапва до минимум, видяха зрители на Би Ти Ви. Тя и двамата другите победители в кулинарното предаване Симеон и Севда споделиха в интервю за „120 минути”, че завиждат на следващия победител в шоуто, защото той освен наградата от 100 000 лева, ще се обучава три месеца в кулинарното училище Le Cordon Bleu. Четвъртият мастършеф на България ще учи от най-добрите готвачи в света френски кулинарни термини и дефиниции, организация, хигиена и безопасност в професионалната кухня, различни разрези и специфики на ножовете и ще стане професионалист в областта на бульоните, сосовете, пастетите и тестата. Базирана в Лондон, академията ще предостави на победителя в кулинарното шоу достъп до най-доброто оборудване, последните технологии и най-модерните кулинарни съоръжения.



Програмата на Le Cordon Bleu отразява модерните тенденции при храната и виното, като гарантира, че учениците разполагат с необходимите знания и умения, за да бъдат успешни в непрекъснато развиващия се сектор на гостоприемството навсякъде по света. Победителят в MasterChef България ще учи класическите и практически умения в изкуството на пекарството, управлението на кухнята и гастрономията, нужни за отличие на ниво звезда Michelin.


Божана сподели, че след като седмици или месеци се подготвя за поредното си събитие в кухнята, няма сили да готви, нито пък да яде у дома. Засега тя все още не е изхарчила своята парична награда, въпреки че част от парите е вложила в организирането на масови вечери на необичайни места-първата бе на морския бряг, втората в изоставено хале. Божана е свалила няколко килца, за разлика от Симеон-първият победител в кулинарното риалити. Той сподели, че си е подарил екзотични почивки с наградата, но засега продължава да работи като компютърен специалист. За разлика от тях Севда вложи всичките 100 000 лева в собствен ресторант, в който готви.