"Тя буквално се ражда и умира на сцената с всяко свое изпълнение" - споделят менторите в шоуто, а публиката го усеща всеки път, щом излезе на сцената. Милена знае накъде е тръгнала и как да постига целите си, защото музиката е нейният живот, а условието да успее в него е абсолютната подкрепа на семейството ѝ.

Признава, че вече е открила артиста в себе си и разказва пред сп. Story: "В един момент артистът сам ме намери. Търсенето ми започна от музикалното училище в София. Имах различни детски мечти за реализиране, които стояха далеч от музиката. Но тя ме привличаше все повече и повече, докато с времето осъзнах, че музиката е моето бъдеще, в което ще съм напълно щастлива. Тя ме изпълва изцяло. Артистът е намерен. Аз просто искам да разкрия повече от неговите възможности. Той трябва да бъде провокиран, насочен и показан. Сцената на X Factor е мястото, където това в момента се случва".

На кастинга за риалитито младата изпълнителка сподели, че и "цветен и усмихнат хаос".

"Цветността и хаосът ми изначално идват от моята същност. Аз съм много дръзка и жизнерадостна, организирана в едно и тотално дезорганизирана в друго, обичам хаоса в стаята си и подредбата по време на репетиции, обичам да съм цветно облечена, въпреки студеното и мрачно време. Еклектиката в мен самата ме прави щастлива. В мен живее едно дете и един възрастен, едно младо момиче и един възрастен артист. Представяте ли си за какъв хаос става дума..." - обяснява тя.

Била е щуро дете и признава, че на родителите й не им е било лесно с нея.

"Ако питаме мама, тя всяка седмица беше в училище, заради някакъв проблем. Издържаше всичко с оптимизъм и усмивка на лицето. Не ѝ беше лесно, но тя винаги е подкрепяла моята различност, защото тя самата е вълнуващо различна. Не помня някога да съм била спокойна. В училище като си различна, децата ти се подиграват, и ти се превръщаш в един аутсайдер. Никога не съм се приемала като част от цялото. Масовката никога не е била моето предпочитание. Не държа личното ми пространство да е пълно с хора, които не ме разбират. Предпочитам качеството пред количеството"
- споделя талантливата изпълнителка.

На въпрос, какво е за нея свободата, казва: "Да бъдеш такъв, какъвто си, без това да те кара да се чувстваш неудобно. Да имаш право да изразяваш себе си по начин, по който ти самият искаш. Свободата е светлината, която искаш да те огрее, а не тази, която искаш другите да осветят над теб. И както казва мама: "Най-приемливата религия в наши дни е вярата в себе си".