Най-новата фолклорна мелодия в репертоара на Крисия D – “Пусти гурбет” направи своята официална премиера в Planeta Official в YouTube и в ефира на телевизия “Планета Фолк”.

За този красив и различен музикален проект младата изпълнителка се довери на творчески екип от Македония, нещо, което за нея отдавна бе мечта.

“Престоят ми в Македония през месец март бе повече от вълнуващ и ползотворен! Сбъднах една голяма мечта... да създам фолклорен проект с един от най-добрите творчески екипи там.... Фолклорът и по-конкретно македонската песен винаги са били в сърцето ми! Благодаря на Бобан Мойсовски за музиката, на Орце Зафировски за текстa и на Любчо Павловски за аранжимента”, сподели младата изпълнителка и посвети тази песен на всички, които изпращат най-обичаните си хора на гурбет, в търсене на спасението и шанса за по-добър живот.

Режисьор на оригиналното и различно видео е Петьо Картулев, а част от кадрите са заснети с дрон. В унисон с посланието и настроението на песента е й визията на Крисия D, която е много стилна и издържава в тъмни тонове.

Почитателите на Крисия D веднага оцениха този проект, като изразиха мнение, че певицата трябва да продължи да работи, както в поп фолка, така и във фолклорния жанр.