Фактът, че холивудската актриса Бри Ларсън не аплодира прясно спечелилия „Оскар” Кейси Афлек, предизвика масови спекулации за отношението между двамата.

Последните слухове гласят, че в средите негодуват от факта, че Филмовата академия в САЩ е наградила човек с обвинения за сексуален тормоз, като по този начин поощрява порочната практика. Ларсън също се противопоставила на приза на колегата си, заради участието си в лентата „Стая”, в която основен акцент е именно насилието над жени.

Обвиненията срещу Афлек датират от 2010 г., когато актьорът снима филма „Все още съм тук”. Тогава две жени, които работеха над проекта заедно с него, подадоха иск в съда. До дело така и не се стигна, след като актьорът се бръкна за с изплащането на солидно обезщетение.

"Мисля, че каквото и да е лошо отношение към някого по каквато и да е причина, е неприемливо. Всеки заслужава към него да бъде проявявано уважение на работното място, а и навсякъде другаде" - каза звездата от „Манчестър до морето” пред в. Boston Globe по повод критиките за „Оскар”-а му.