Меркурий е в хармоничен аспект (секстил) с красавицата Венера. Този транзит характеризира хармоничното общуване с любими хора, близки, познати, жени, делови партньори. Благоприятно е за говорене пред публика, за реклама, за среща с изкуството, музика и развлечения. Нагласата към света е „карай я по-леко”.

Луната е в знак Лъв. Когато Луната преминава през този знак, хората изпитват влечение към удоволствията, разкоша, имат нужда от обожание и признание. Дни на творчество и повишена жизнеспособност. Склонност към честолюбиви замисли, стремеж към лидерство. Да не се критикува никой, особено началниците. Сърцето и гръбначният стълб са много уязвими, да не се натоварват.

Денят ще бъде под влияние на 14 и 15 лунни дни.

14 лунен ден продължава до 17:27ч.- 14-ти лунен ден е най-мощният ден на месеца. Ден на силните и решителни действия. От една страна денят е сложен, но много добър за всякакви начинания, за реализация на дългосрочните планове, но от друга страна, този ден често носи със себе си лошо настроение, ниско самочувствие. Не трябва да оставяте обаче тези чувства да ви завладяват. И ако се замислите, ще видите, че нямате основание да ги изпитвате. Най-доброто средство срещу тях са именно активността, действието и физическото натоварване. Това е време, когато хората искат да кажат нещо, но не смеят да го направят. Говорят с недомлъвки. Така че вие слушайте внимателно какво ви казват. В този лунен ден уязвими са очите. Добър ден за гладуване.

Днес трябва да се обръща внимание на всякакви сигнали, съвпадения, знаци. Трябва да се започнат някакви добри дела. Всичко, което се започне ще има успех. Вслушвайте се в съветите на околните.

15 лунен ден (започва от 17:27ч и продължава до 18:33ч на 11.02.) - Денят е благоприятен за пътуване, за всякакви игри, физически действия, решение на логически задачи и интелектуален труд. Никакви дела не започвайте днес, не сключвайте сделки и не подписвайте документи. Добро време за отстояване на справедливост, истина, за защита на по-слабите. Не трябва да се поддавате на изкушения и внушения. Днес е голяма силата на сексуалните съблазни. Не се оставяйте страстите да ви контролират и избягвайте импулсивните решения. Избягвайте експериментите. Лош знак на деня е да разсипете сол, да счупите нещо, добър - да намерите метален предмет. Може да се вярва на сънищата, сънувани на разсъмване.