Българската прелест в „Трейнспотинг 2” - Анжела Недялкова, призна, че се е учила да шофира месец преди старта на снимките на филма в Единбург.

Причината – макар че няма книжка, в продължението на култовата лента на Дани Бойл тя трябва да овладее педала на газта до 100 км/ч, да следи за движещата се кола зад нея, от която снимат операторите, и да внимава, тъй като на пътя неведнъж изскачали животини.

„Отидох по-рано и веднага се записах на уроци по кормуване. Курсовете ги води една пакистанка – много откачена, с много живец в нея и страхотно чувство за хумор. Пусна ме направо в дълбоките води – градско каране”, обясни Недялкова пред bTV. Актрисата признава, че въпреки че е ентусиаст на тема мотори, изпитва страх от коли.

„Не се чувствам комфортно да се возя, камо ли да шофирам. В Шотландия беше трудно, защото, както знаем, се кара в лявото платно”, призна още тя. Преди да заснеме прословутата сцена в колата заедно Юън Макгрегър и Джони Лий Милър, Анжела помолила екипа да направи предварително няколко обиколки на трасето с каскадьора на терен.

„Всички бяха супер организирани, трябваше да действаме бързо. Абсолютно всеки от екипа е страхотен професионалист. Радвам се, че още когато се заговорих с четиритте момчета, просто си паснахме”, категорична е Анжела.

В „Трейнспотинг 2” тя се превъплъщава в бизнес партньорката на Сик Бой (Милър) – Вероника, с която той обмисля отварянето на публичен дом. Искри прехвърчат, както между тях двамата, така и между героинята на българката и Рентън (Макгрегър).

„Анжела се справи с лекота с нелесната задача да се впише в този каст. Наистина невероятна актриса!”, смята режисьорът на филма Бойл. А как ще повлияе Вероника на любимите ни хероинови другари от края на 90-те , ще разберем на 17 февруари, когато е премиерата на „Трейнспотинг 2” в България.