Неделя е ден на Слънцето. Жизнените сили на организма се проявяват по-активно, отколкото през другите дни. Родените в неделя са били считани за щастливци, тъй като първоначално получавали заряд от слънчевата светлина. Деца, появили се на света в деня на Слънцето, имат невидима помощ и закрила, особено по време на болест. Мъката им е краткотрайна, а радостта продължителна. В неделя може да се пристъпи към нови дела, да се започне лечение. Благоприятен ден за всички творчески начала. В неделята не трябва да се занимавате с делнични дела или завършване на започнатото. Психиката се нуждае от разкрепостяване и снемане на всекидневното натоварване. Съществуват и забрани. Не се препоръчва да стоите затворени и усамотени. Избягвайте авантюрите. Ден за среща с приятели, но да не се завързват нови запознанства, особено мимолетни.

Луна в знак Близнаци от 06:45ч. Ще нараснат комуникативните способности. Ако по природа сте стеснителни, то сега е най-удобното време да завържете запознанства, да развиете нови отношения, да създадете връзки. Днес е вашият шанс да станете център на внимание в компания. Най- доброто време също за приятелски срещи. Ако сте в спор с някой роднина, бързайте да се помирите. Сега може да стане без проблем. Не се занимавайте с рутинни дела в никакъв случай. Това е времето на нестандартните постъпки и неочакваните решения. Сега са уязвими белите дробове, често ще има затруднено дишане и запъхтяване. Бъдете внимателни с ръцете и плещите, не ги натоварвайте. Съществува голяма вероятност от травми. Уязвима е още нервната система. 10-ти лунен ден до 12:34ч. до 13:22ч на 06.02. Акцентът днес пада върху важността на семейството. Добре е да се обърне внимание на предците, да разкажете на децата си за тях, да се поинтересувате повече, да разгледате семейни албуми, да се съберете цялото семейство и дори да си направите едно малко тържество.

За някои ще е време за интелектуална пренаситеност и желание за отмора. Благоприятно за изобретателска дейност и рационализации. Благоприятства творческите способности. В сферата на любовта – безпокойства поради някакви причини. Склонност към любовни развлечения, културни мероприятия, получена наслада и удоволствие при съприкосновение с литературата и изкуството. Романтично и чувствено настроение, податливост към физически ласки. Добре е да се обърне внимание и на децата, да им подарите нещо, което ще ги зарадва. Проявете своята любов и към вашите домашни любимци. Поднесете им някое лакомство.

Подстригването е опасно, може да подкопаете здравето си. Откажете се да скъсявате косите си, да подравнявате краищата им, още повече от фундаментално подстригване. Всичко това ще доведе до различни неприятности със здравето.