Луната е в знак Риби. Когато Луната преминава през този знак, хората не се стремят към активност в действията си. Ако искате нещо да рекламирате, може да сте 90% сигурни, че рекламата няма да се прочете, а ако се прочете, на нея няма да се отреагира. Човек е вглъбен в себе си. Рязко нараства уязвимостта на кожата и податливост към алергични и гъбични заболявания. Отменете си посещението при масажиста. Забраняват се лимфодренаж, spa-процедури и стоун-терапия (масаж с горещи камъни).Не се препоръчват козметични и подмладяващи процедури, включително епилация и къдрене на косата. Нараства натоварването на черния дроб. Злоупотребата с алкохол, с течности възпрепятства извеждането на токсични съединения от организма. Луната в Риби указва потискащо влияние върху органите на осезанието, обонянието, зрението и слуха, повишава се натоварването на краката, затова е нужно да се намали двигателната активност.

В класическата астрология 4 лунен ден се счита за дена на избора. Заболявания възникнали в този ден преминават бързо. Денят като цяло е благоприятен, но може да се превърне в своята противоположност по вина на самия човек, ако той дава воля на негативните си емоции. Денят е свързан с гръбначния стълб. Главното изискване на деня е устойчивост на емоциите. При нарушение на това изискване е възможно усилването за дегенеративните процеси в костната и хрущялната тъкани, появяване на болки в ставите и обостряне на остеопорозата.

Символ на 4-ти лунен ден е “Райското дърво” или “Дървото на познанието”. Не съвсем благоприятен ден. Спомнете си за Адам и Ева, които вкусили от забранения плод от дървото на познанието и извършили грехопадение. И този ден е такъв - ден на грехопадението. Възможни са всякакви изкушения да ви съблазнят, може да ви се наложи да избирате между доброто и злото. Затова е най-добре да прекарате деня в уединение, да практикувате изкуството на богатите “нищонеправене” и да не вземате скорострелни решения. Особено актуална е поговорката днес: “По-добре десет пъти премисли, тогава режи”. Изкушения ще дебнат отвсякъде.

Подстрижка – Ако в момента ви устройва здравето и личния ви живот, то въздържайте се от подстригване. След това косите ви ще растат дълго, може да се измени тяхната структура, дебелина на косъма, гъстотата, което неизбежно ще повлияе върху енергообмена, което пък ще се отрази на вашия живот като цяло.

Сънищата мога да покажат изкушенията, на които подсъзнателно сте готови да се поддадете или проблеми, свързани с вашия вътрешен избор за добро и зло.