Британският поп певец Джордж Майкъл почина в дома си на 53-годишна възраст в Оксфордшир в Югоизточна Англия.

Линейка е пристигнала в къщата му в празничния неделен ден в 13.42 ч. местно време, съобщават от местната полиция.

Майкъл, чието истинско име е Йоргос Кириакос Панайоту, стана известен през 80-те години на миналия век като част от дуета "Уам!", известен с хитове като "Last Christmas", припомня ДПА.

Известният изпълнител е продал над 100 милиона албуми през близо 40-годишната си кариера, припомня АФП. "С голяма тъга можем да потвърдим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж почина мирно в дома си на Коледа", съобщава неговият агент, цитиран от АФП и ДПА.

Неговият мениджър помоли медиите и феновете да уважават желанието за усамотение на семейството на Джордж Майкъл в този така тежък за тях момент. Причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност. През 2011г. Джордж Майкъл прекара тежка пневмония, заради която отмени концерти от турнето си.

След боледуването си самият той казваше, че е бил "на ръба". През октомври 2012г. отмени и австралийското си турне. Последният му албум "Symphonica", излязъл през 2014 г., станал "златен диск" във Великобритания, отбелязва АФП. През 2014г. отново имаше съобщение, че е приет в болница след припадък в дома си.

През същата година, той обяви, че е спрял да пуши марихуана и не употребява и наркотични вещества. В последното си интервю от този месец Джордж Майкъл благодари на доктори от австрийска болница, че са спасили живота му и пожелава весела Коледа на всички.