Луната е в знак Везни, което носи Ян-ска енергия, въздушна стихия, кардинално качество. На Везни е присъщо стремеж към хармонични отношения, дипломатичност и умение безконфликтно да се постигат целите.

Луната се движи на празен ход до 16:34ч. В този период не предприемайте нищо важно, нищо, което трябва да има бъдеще. След това Луната преминава в знак Скорпион. Активират се процесите, формиращи нашите чувства. Самочувствието ще въздейства най-вече на емоционалната сфера. Подсъзнанието ще заостри вниманието към сферата на желанията. Трябва да се контролира състоянието на жизнения тонус. Хората ще станат по-малко търпеливи, повече капризни и агресивни. Затова периодът е твърде конфликтен. Противопоказни са операции, особено на половите органи.

24-ти лунен ден – Неутрален ден, в който няма нито полза, нито вреда. Мощен енергиен ден. Лунен ден, в който се пробуждат силите на природата и творческият потенциал вътре в човека. В човек идва огромна сила и е много важно да знае как да я употреби. В този ден насилниците получават заслужено наказание. Може да започнете лечение, да се приготвят лекарствени средства. Денят е благоприятен за пробуждане и преобразуване на сексуалната енергия.

Добре е днес да направите нещо за собственото си здраве, да пиете отвари, да прекарате повече време сред природата. Започнали болести не са опасни и остават без последствие. Добре е да започнете нещо ново, да се отправите на път, да поемете отговорност за другите, да проявите всякаква инициатива. Ден за разрушаване на нерационалното старо и създаване на благотворно ново.

Ако на излизане от къщи чуете детски смях или видите деца да играят, това е добър знак.

Този ден е свързан с трансформацията на мъжката енергия и с тантра. Ден на съпружеството. Трябва активно да се използва за подобряване на собственото здраве и повишаване на духовното равнище, за слагане на връзките в ред.

Секс - Ден за пробуждане и преобразование на сексуалната енергия в творческа. Инициативата трябва да идва от мъжете. Сексът в този ден изцелява.

Подстрижка – Днешната подстрижка или подравняване на косата носят само полза. Придобива се допълнителна енергия, която ще е необходима в следващите няколко дни.

Сънища – Сънищата, които се сънуват сега, указват за състоянието на сексуалната енергия. Хубави сънища означават, че всичко е наред в личния живот, а неприятните сънища показват, че има проблеми в тази област.