Тони Стораро загуби всякаква надежда да се излекува от дископатията.

Заболяването на нервната система от години измъчва емблематичния глас на фолка, но в последно време болките са ежедневие и затрудняват звездата не само в делниците му, но и по време на изпълнението на професионалните му ангажименти.

Особено тежко е състоянието на Стораро, откакто времето застудя. Миналата година по същото време на годината заболяването удари толкова сериозно българския Василис Карас, че се наложи той да отложи участията си. Тони нито можеше да пътува с автомобила си из страната, нито да пее с часове по нощните заведение.



Сега положението не е чак толкова трагично, просто за Човека-глас е непосилно изпитание да стои прав повече от десет минути. Поради тази причина Стораро имал изрично условие към собствениците на кръчмите, в които пее - да изнасят на сцената по един стол, тип щъркел. Тони не можел да изкара едно участие на крака, понеже на десетата-петнайстата минута дисковата херния се обаждала.

Бащата на Фики Стораро пя приседнал и по време на промоцията за първия самостоятелен албум на сина си преди седмица. От стола не се отдели и на участието си в пловдивска дискотека дни по-рано.

"Голям дерт е тази дископатия. Добре, че е Фики, иначе Тони не може нищо тежко да вдигне у дома си, всякакви резки движения и вдигане на тежести са му противопоказни. Като излезем на заведение, Тони най-редовно е блокиран в движенията си и се мъчи в обезболяващи пози. Всяко напъване е свързано с болка", притеснени са колежки на Стораро.