През изминалата седмица папарашките кадри от снимачния сет на „Игра на тронове“ в Испания наводниха медиите като топящия се Вал посред лято.

От тях произтича и един от основните спойлери на седми сезон – дългоочакваната среща между неподозиращите за кръвната си връзка Денерис Тарагриен и Джон Сноу ще бъде факт. Кит Харингтън и Емилия Кларк стиснаха ръцете си на плажа в Сумая, обградени от цялата екранна свита на Дани: Тирион, Варис, Мисандей и дори Регар, най-свирепия от драконите на принцесата.

Бразилски фен сайт на Кларк тиражира снимки от първия контакт на Сноу с главата на митичното чудовище. Тя помага на актьора да пресъздаде максимално реално усещането от допира с дракона, а тялото му в последствие оживавя с помощта на CGI технологиите.
Феновете на култово фентъзи на HBO обаче не бива да се радват преждевременно.

Закачката на претендентката за Железния трон и владетеля на Севера може да е поредната изфабрикувана от продуцентите инсинуация. Припомняме, че миналата есен Дейвид Бениоф и Дан Уайс надушиха фото обективите край снимачния сет на сериала в Северна Ирландия и им пуснаха като примамка Сибел Кекили, актрисата, изиграла Шае. Мнозина преположиха, че любимата проститутка на Тирион ще се завърне в сезон шест, но напразно. Майсторството си в тиражиране на партенки Бениоф и Уайс бетонираха тази пролет с възкръсването на Сноу между стените на Нощния страж.

Междувременно стана ясно, че HBO обмисля да пренесе битката за властта във Вестерос и в Швеция. Според SVT екипа си е набелязал острова Готланд и разчита за разузнаването на локациите на The Line Gotland. Оливия Мънк, изпълнителен продуцент в компанията, признава пред медията, че почти припаднала, когато получила обаждането на HBO. Продуцентие проявили интерес към част от дивите местности на острова, както и към Висби, град, чиито център има средновековна архитектура и е сред паметниците на ЮНЕСКО.