Българските фенове ще бъдат първите, които ще имат честта да чуят на живо песните от Baila, новият албум на Ищар.

Мястото на срещата е зала 1 на НДК, а датата е 18 октомври.

Записан само за два месеца и вдъхновен от обществените настроения след атентите в Париж, дискът звучи като хибрид между наръчник на оптимиста и карнавал, възпят на френски, арабски и английски.

„Преди пет години, когато излезе албумът ми Seven, реших да го споделя първо с феновете в Израел. Сега всеки ме пита „Защо не направиш премиерата във Франция?“, отговарям им „Не – това е моето място!“., споделя за „Монитор” певицата.

Преди атаките над клуб „Батаклан” тя налива основите на френски албум в продължение на четири години. Седмица след касапницата прави концерт, за да го промотира. Не вярва, че някой ще дойде, но твърдо отказва да го отмени заради страха от случилото се. На финала пее пред пълна зала с 30 музиканта зад гърба си.

„Спомням си как за части от секундата си помислих „Въпреки страха и тъгата хората са тук!“.

Душата и устата ми пееха, но главата ми бе другаде. Знаех, че с френския ми албум е свършено. Исках да направя такъв, в който водещата тема е щастието, солидарността. Baila е албум, изпълнен с оптимизъм, с усмивка, с щастието от живеенето заради самото живеене.”, категорична е Ищар. Билети за концерта се продават в eventim.bg на цена от 40 до 80 лв.