Вечно усмихнатата водеща е една от звездите във Vip Brother 2016.

В предаването тя играе образа на позитивната жена, която отново иска да се върне на синия екран. Животът на Лара обаче е осеян с куп перипетии. Тя приключва 10-годишния си брак с Владо Береану, изхвърлят я от БНТ и остава съвсем сама с дъщеря си.

Всичко това се случва, когато актрисата е на 36 години - преломен момент в живота й, който я хвърля в емоционална дупка и я затваря в дома й за дълго време. 6 години по-късно Лазара, както е истинското име на екранната любимка, отново е намерила правилния път и е готова да бъде щастлива.

Майка й я ражда на инат

Лазара се ражда през 1974 г. в супербохемско семейство в град Пловдив. Нещата са се случили така, че основният бохем – бащата, се прибира в деня 28 януари към 4 сутринта развеселен. Бременната му жена, която още не е влязла в термина, решава да му отмъсти за това, че той се прибира по никое време, и казва: “Отивам да раждам!” Ей така, абсолютно на инат! “Отивам да раждам. Ох-ох – ето, боли ме.” Това е сценка от нейна страна, за да му отмъсти, че цяла нощ не се е прибрал, като го накаже да не си ляга изобщо. И така тя отишла в родилния дом, изиграла как страшно много я боли. Естествено, няма как да излъжеш лекар за всичко това, но специалистите оценили нейното артистично старание и я сложили на системи...


Водещата от малка обича да се снима

‘‘Така съм се родила! Артистично и на инат!‘‘ - споделя Лара.

От малка била актриса

Става известна едва на 16-годишна възраст като водеща на детското предаване „Милион и едно желания“. Тя не винаги е била „кака Лара», още по-малко „изпълнителка на желания“. Училището за нея определено не е било в категория „добро място за живеене“. ‘‘Щом се опитам да събудя спомени от тези години, на преден план изникват най-вече преживявания извън класната стая. Посещавах всички извънкласни занимания – от вокална група, през лека атлетика, та чак до клуб „млад огнеборец“. Изненадващо точно това ме превърна в „училищна звезда», на която лесно се прощава всичко, макар основната цел на активната ми дейност да беше една – лесно ти извиняват отсъствията. И все пак не всички спомени от училище са свързани с усещане за скука и досада. Спомням си как още от първи клас оправдавах отсъствията си със „снимки» – я в киното, я в телевизията... Най-интересното е, че разказвах подробно сюжета на филмите или предаванията, в които уж участвах и... май ми се получаваше, щом никой не си задаваше въпроса защо тези мои изяви все остават „неизлъчени“. Мисля, че просто всички очакваха поредния сюжет, дори и ясно да са осъзнавали, че всичко това е измислица. Всъщност прекарвах времето си в „разходки» с трамвай №3 – от първа до последна спирка‘‘ - спомня си тя за детството си.

Мрази се с Кака Лили от години

‘‘Знам, че нито съм била изключителната 16-годишна Лара, нито най-талантливата, най-хубавата и най-добре седящата пред камера водеща на най-гениалното предаване. Не! Ние просто бяхме едно облагодетелствано поколение - заради факта, че нямаше конкуренция. Пускаш телевизора и искаш, не искаш, мен гледаш! В един момент свикваш с едно лице и го приемаш като част от семейството. Пък накрая вземеш, че го и харесаш...‘‘ - спомня си Лара за времето, когато започнала да води предаването, което я направи звезда.

Клюката гласи, че шефовете нa БHT peшили дa oтcтpaнят Kaкa Лили oт пpeдaвaнeтo „Mилиoн и eднo жeлaния“ и нa мяcтoтo й дa пocтaвят eдвa 16-гoдишнaтa тoгaвa Лapa. Двете каки нe мoгaт дa ce глeдaт oт цeли 20 гoдини

Лилия Byчкoвa нe мoглa дa пpoyмee и дa пoнece фaктa, чe я cмeня eднo дeтe, кoeтo вмecтo дa ce мятa пpeд кaмepитe, би тpябвaлo дa зaлягa нaд ypoцитe. „Mилиoн и eднo жeлaния“ ce излъчвa caмo двa пъти в гoдинaтa, a aз вoдя „Ceдeм дни зa вac, дeцa“ вcякa ceдмицa. Hикoй, нитo Лapa, нитo Mapa, мoжe дa ce мepят c мeн, щo ce oтнacя дo oпитa ми в тeлeвизиятa. A нaй-вaжнoтo e, чe винaги cъм ce дъpжaлa c дeцaтa cъвceм ecтecтвeнo, бeз дa ce лигaвя или дa ce пpecтpyвaм“, тpъбялa нaлявo и нaдяcнo Лилия Byчкoвa, кaтo нaмeквaлa, чe Kaкa Лapa пpaви тoчнo oбpaтнoтo. Изтoчници oт БHT paзкpивaт, чe гoдини нapeд Kaкa Лили ce oпитвaлa дa пpaви мpъcoтии нa Kaкa Лapa, a пocлeднaтa билa нaпълнo нaяcнo c тoвa. „Лapa Злaтapeвa e кpaйнo yмeн и пpoзopлив чoвeк, тaкa чe бeшe нaяcнo c xapaктepчeтo нa кoнкypeнткaтa cи oт caмoтo нaчaлo“, кoмeнтиpaт зaпoзнaти.

Владо я поканил в хотел на първата им среща

Береану и Лара се запознават в телевизията, където и двамата работят. Най-интересното е, че на първата им среща, той я поканил в хотел: Обадих се аз по телефона - тогава нямаше мобилни, все пак действието се развива малко след Балканската война - и му казах: „Хайде да се видим“. А той: „Да, много хубаво, нека се срещнем в хотел „Славия“ - с усмивка разказва днес Лара.

Оказало се, че журналистът живее именно до хотела и не му се разкарвало до други кафета. След като се съгласила, тя го видяла, че идва със запалена факла: ‘‘Аз казах, че ще дойда пред хотела с червена кола, а той отвърна: „О, добре, аз ще бъда със запален вестник в лявата ръка“. И наистина се появи така. Може би тогава разбрах, че Владо е човекът.‘‘ Двамата се женят година и по-половина по-късно. Лара и до днес разказва, че били облечени по дънки и маратонки и въобще не им пукало от това. Всичко приключило обаче 10 години по-късно, когато във всички медии излиза новината, че двойката се разделя.

Телевизията и изневерите ги разделят

След като стана ясно, че с връзката им е свършено, Лара започва да обикаля по различни предавания и да разказва за причините, довели до раздялата. И двамата не крият, че са си изневерявали, но според Владо Лара е започнала първа: Причините за развода са много по-сложни. Появиха се едни проблеми, едни забежки на този, на онзи. Ако трябва да сме абсолютно точни, първите забежки бяха нейни. Аз не съм против забежките, де. Няма брак без тях. Но се стигна до проблеми. Иначе никога не сме се карали, никога не сме си викали. Ние сме чудесни приятели, виждаме се през два дни‘‘ - сподели той веднага след развода.

Единственото им дете, 12-годишната тогава Бернарда, приела спокойно раздялата на родителите си. Тийнейджърката останала да живее при майка си.


От времето, когато с Владо бяха щастливи

След развода водещата споделя пред медиите, че 36-ата й година е била преломна: На 36 г. Мерилин Монро сложи край на живота си, принцеса Даяна пак на толкова събра смелост да покаже пред света любовта си с Доди Ал Файед, аз пък се разведох.

Бързо се влюбила отново

Този път новата й любов не е популярен мъж като журналиста Береану. Цял живот е бил в сянка и умишлено странял от публичността, затова тя се опитва поне в началото да запази неговата анонимност. Но не успява да се сдържи и изстрелва на един дъх в свое интервю: Той е оператор, винаги е бил зад кадър, не обича да е под прожекторите.

Мъжът на сърцето й е с 3 години по-млад от нея. Казва се Веселин. Двамата с оператора започват да живеят заедно почти веднага след развода й, а преди 5 години се ражда дъщеря им Вая. Когато Лара се обадила на любимия си мъж, за да му съобщи новината, че е станал татко, той бил на работа, но не успял да сдържи сълзите си. Васко се разревал като малко дете от радост. По време на своята бременност лицето на „Милион и едно желания“ сподели, че иска да запази в тайна името, което е избрала за рожбата си. След време стана ясно, че бебенцето е кръстено на не толкова известна ясновидка на име Вая, която помогнала на Лара през годините. Кака Лара си обещала, че ще кръсти бъдещата си рожба на врачката, която й е помогнала да се сдобие с нея.

Сега водещата е част от риалити формат номер едно и според зрителите се държи най-достойно. На 42 години Лара е щастлива с мъжа до себе си и е готова да открие спокойствието, което търси цял живот, а защо не и победа в предаването, пише БЛИЦ.