Днес се честват Свети свещеномъченици Киприян и Юстина. Помагат за здраве, срещу магии, уруки, клюки и злите сили. Най-силно действие имат Киприяновите молитви. Поверието разказва, че всички, които посетят гроба на св. Юстина получават изцеление от всякакви болести.

Луната е все още в знак Везни. От 08:44 до 22:44ч ще се движи по празен курс, затова днес е най-добре да не започвате нищо ново и важно. Вибрациите на Везните носят колебание и нерешителност и в тези дни трудно се взема решение и се прави избор. Затова отложете това за по-добър момент. Най-уязвими в момента са бъбреците, ендокринната система, най-вече подстомашната жлеза. Хора с диабет и проблеми с панкреаса трябва да особено внимателни. Не претоварвайте бъбреците с много течности. В 22:44ч Луната се премества в знак Скорпион.

3-ти лунен ден се свързва с раждането на Соломон. Лунният сърп отново започва да се показва. Периодът на мечтите и плановете приключва. От гледна точка на енергетиката е много мощен ден. Ден на астралното обновяване на тялото. Препоръчва се да не се предприема нищо ново, а да се занимавате с обичайните и текущи работи. Във въздуха витае агресия и дебнат опасности. Следва активно да се борите с отрицателните емоции и тъмните мисли. Ако допуснете да ви завладеят отрицателни мисли, то те могат да се превърнат в реалност. Нищо страшно обаче няма да ви се случи, ако живеете в съответствие с предписанията на Луната. Необходимо е да изхвърлите яда от себе си, иначе капка по капка ще отрови душата и тялото ви. Време е да се пристъпи към активни действия. Енергията трябва да се направлява в нужното русло. В този ден физическото натоварване е своеобразно средство за профилактика на душевни травми. Всяка позитивна мисъл служи като средство за профилактика срещу неудачите. Ако пострада носоглътката ви или задтилната област, тяхното лечение трябва да започне на следващият ден.

Подстрижка – Подстригването в този ден обещава благодатно обновление на собствения енергиен потенциал. Стимулира се активността на космите-антени. Ако вие отрежете краищата на вашите коси, те ще станат по-възприемчиви към сигналите на Акаша. С подстрижката се обезпечава притокът на пари и положителни емоции.

Покупки – Да се правят покупки в 3-ти лунен ден е крайно нежелателно. Но ако все пак решите да купувате нещо, то проверете многократно качеството на придобития продукт, за да няма после проблеми.

Сънища – Към сънищата се отнасяйте като към преки указания за действия. Образите трябва да се тълкуват от гледна точка на това, доколко правилно използвате предоставената ви енергия и доколко правилно сте избрали пътя за постигане на успеха.