Ясен е вече първият победител в дуела на честта в риалитито „Фермата” по bTV.

Един срещу друг се изправиха Стоян и Михо. Преди началото на мъжката битка и двамата опоненти си отправиха люти закани.

Ето какво те казаха един за друг:

„На всеки манеж има клоун. Това е Стоян. (за излизането) Аз съм си фермер и тука и навън. Тук обаче има повече забавни хора”, каза Михо.

Битки в дуела бяха пет – победата във всяка от тях носи от една до пет точки. Те бяха: Вино и пясък – фермерът трябва да прелива за 7 минути в дамаджана вино с маркуч, като влачи след себе си чувал с пясък с тегло, колкото 1/3 от теглото му. Цепене на дърва – фермерите трябва да нацепят колкото се може повече дърва за определено време, като цепениците трябва да минават през специален отвор в кутията за събиране. Третото изпитание изискваше от дуелистите да направят стълба, да разбият глинени тухли, като в една от тях има ключ за сандък с българското знаме, който те трябваше да изровят.

В четвъртото предизвикателство фермерите трябваше да намерят въже, да направят ласо, с което да хванат макет на кон. Да сковат стълба, да отключат сандъци със зелки и да вкарат пет от зеленчуците в бъчва. Последното изпитание бе задаването на въпроси от алманаха на фермера. За победа са необходими 3 правилни отговора.

„Противняк ми е, няма никакво мъжкарство в поведението на Михо”, каза Стоян преди началото на дуела.

Михо увери всички, че е спокоен и ще остане в шоуто. „Михо много ме ядоса...Мисли си, че знае всичко. Ако беше така, цяла България него трябваше да търси за консултация. Михо е като сламка, толкова е як. Ще го накарам да му се дореве. Разчитам на силата и волята си – с упорство и постоянство. Няма да се дам на никакъв дрисльо. От нищо не се страхувам. Това е много просто за мен. Ще го бия като мече в дувар”, каза още Стоян.

Михо пък призна, че преди дуела чел алманаха на фермера, но в него имало сложни думи и той трябвало да ги чета по два пъти. „Ще ми липсват хората, защото ми дадоха шанс да ме опознаят. Никога не ми биха обърнали внимание на мене. Чувствам се по-уверен, притесненията ми минаха. Искам да го бия на нула, ако загуба обаче, битката ще продължи навън. Защото той я започна, а аз трябва да я завърша”, бе категоричен Михо.

Дуелът започна с провал на Михо. Той изгуби битката със ласото и стълбата. Така Стоян поведе с една точка. При цепене на дърва връх взе отново Стоян и предидната му вече възлизаше на 3 точки. Въпросите от алманаха на фермера бяха спечелени от Михо и резултат стана 3 на 3. Той обаче не успя да продължи победната серия и изгуби следващата надпревара с чупенето на тухли и изравянето на сандък с българското знаме.

Стигна се до последното предизвикателство - Вино и пясък.

Малко преди да бъдат обявен резултатите от последното съревнование, двамата мъже си стиснаха мъжки ръцете и заровиха томахавката на войната.

В крайна сметка Стоян спечели последното предизвикателство и стана първият победител в дуела на честта във „Фермата”. Той ще е и господарят на стопанството през идната седмица.

Преди да напусне шоуто Михо заяви, че, ако губи, то поне да изгуби от изгуби от победителя в шоуто.