Луната е в знак Овен - Хората стават по-инициативни, по-импулсивни, по-хазартни, търсещи новото. Повишава се физическата активност. Проявява се нетърпение, искане да стане всичко и веднага. Не изяснявайте отношенията си – вместо това още повече ще се усложнят. Уязвими са главата, мозъка, ушите, очите, зъбите. Необходимо е да се занимавате с профилактика на съответстващите заболявания. По-малко четете и стойте пред компютъра. Подходящо за масаж на главата и лицето. Направете подхранваща маска. Не посещавайте зъболекар. Препоръчва се натоварване на кръста и долната част на гръбначния стълб. Може да се правят всякакви упражнения оформящи талията. Любовните авантюри, подписване на договори е желателно да отмените. Не се преуморявайте нито физически, нито умствено.

16-ти лунен ден (до 20:08ч) е един светъл и хармоничен ден, в който следва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Това в последствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък.

Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат, както усещането за студ свидетелства за недоволството на вашия Ангел-Хранител. Счита се за благоприятен ден за начало на нови дела. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения.

Ако чуете да ви наричат по име, веднага си намислете желание. Ако намерите метални предмети, монети, това е лош знак в днешния ден и по-добре не ги вземайте.

Облекло – Добре е да се обличате с нови дрехи. Препоръчват се жълти, сини и синьо-зелени цветове. Да се избягват всички червени, оранжеви и лилави цветове.

Подстрижка – Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Покупки – Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.