Легендата на българския попфолк Валентин Вълчев-Валдес е получил инсулт.

Любимият изпълнител на няколко поколения е настанен в болницата във Велико Търново, където лекарите се борят за живота му.

Проблемите за Валдес започнали преди няколко дни. През уикенда той пя на сцената край Лясковец, където се изявяваше грандамата на балканската музика Цеца Величкович.

Пред приятели фолкдинозавърът признал, че се чувства схванат и му прилошава. Въпреки това изкарал докрай професионалния си ангажимент, след което изпълнителят на вечния хит "Жега" вдигнал много високо кръвно налягане и се наложило приятели спешно да го транспортират до Велико Търново. Там веднага бил приет в областната болница, където му е поставена диагнозата инсулт.

През вчерашния ден състоянието на изпълнителя беше стабилизирано, като той е бил адекватен и е можел да говори, макар и трудно. Фолкпевецът е настанен в клиниката по неврохирургия, а лекарите полагат максимални грижи, за да се възстанови максимално бързо, съобщава ежедневник.

Валентин Вълчев е родом от Стара Загора и е един от първите самостоятелни изпълнители в "Пайнер". Хитовата му кариера стартира през 1994 г., а най-запомнящите му парчета са "Жега", "И ловец съм, и рибар съм" и "Жиголо". Характерно за творчеството му е възпяването на мутренските времена.