Месец юни е много специален за Поли Паскова, защото певицата е родена на най-дългият ден през годината, 22 юни, а на 29 пък празнува имен ден.

Тази година атрактивната изпълнителка има кръгла годишнина, която ще отбележи подобаващо с много приятели и колеги. Над 100 човека ще се съберат на юбилея на Поли Паскова, който ще бъде честван в елитен столичен ресторант. Певицата сподели, че за първи път ще празнува толкова грандиозно рождения си ден, защото до този момент винаги повече е почитала своя имен ден.

Другата хубава новина за Поли Паскова е, че вече е готова с 14-тия си самостоятелен албум, който до месец ще бъде на музикалния пазар. В него са намерили място 17 песни с различно, оригинално звучене като повечето са авторски. Една част от песните са добре познати на зрителите на телевизиите с марките “Планета” - “Празници красиви”, “Ми го затвориле, млади ми Йорданчо”, “Който си люби две моми”, а друга част ще бъде заснета съвсем скоро.

Заглавието на албума е “Молитва за България”, защото според певицата духовната криза е по-страшна от икономическата. В албума е включена и молитвата, която прозвуча в зала “Арена Армеец” пред 10 000 човека на самостоятелния концерт на Поли Паскова, “Свята земя българска”, който беше на 21 март миналата година.

В албума има два дуета с Христо Косашки и един с Николай Славеев, който е на сръбска народна песен.

Поп баладата “Разходка по брега”, която миналата година бе удостоена с две награди на фестивала “Златен кестен” в Петрич, също е намерила място в новия албум на народната певица. Има и песни, посветени на 140-годишнината от априлската епопея.
В “Молитва за България” Поли Паскова е включила и песента “Кой уши байряка”, с която стана популярна през 2001 година, но с ново изпяване и нов аранжимент.