Според слуховете, обвинителката на Джони Деп в домашно насилие и все още негова половинка - Амбър Хърд - сама е извършвала насилие срещу бившата си любовница Тася ван Ри.

Шокиращата новина за това, че Хърд е била арестувана за побой над партньорката си бе съобщена от изданието Ти Ем Зет (TMZ). Това изглежда се е случило на 14 септември 2009 година на международното летище на Сиатъл – „Такома”. Подробна информация за ареста на Хърд е споделил пред журналисти източник от органите на реда. Според него излиза, че Хърд била хванала и ударила Тася по ръката. Любовницата на актрисата се обидила не на шега и извикала полиция като съобщила за проявеното срещу нея насилие. Тогава Амбър била арестувана и получила писмено предупреждение. На следващия ден актрисата се появила в съда. Според получените от TMZ видеозаписи, прокурорът отказва да даде ход на делото, защото и двете жени са жителки на Калифорния, а не на Вашингтон, където е станал инцидентът. Хърд е била предупредена, че прокуратурата може да преразгледа делото в течение на следващите две години. Адвокатите на Амбър не коментират по повод на скандалната информация за нейното минало, пише lady.ru.

*Амбър и Тася

Припомняме, че американската актриса Амбър Хърд и съпругът й - холивудската звезда Джони Деп - са в процес на изясняване на отношения, като различни източници насочват към мисълта, че тя го е оклеветила за побоя. В защита на Деп вече се обявиха бившата му съпруга, дъщеря и приятели.

И тогава се появи пикантната подробност, че бракът на Хърд с Деп не е първият. Тя е била в лесбийски официален съюз със същата тази Тася ван Ри. Полицейското управление на Лос Анджелис, щата Калифорния, разполага с надеждни свидетели, които могат да потвърдят, че Хърд не казва истината, съобщи по-рано сайтът за знаменитости Ти Ем Зет.

Според медията, свидетелски показания са дали двама полицейски служители, които са отишли в дома на актрисата след като получили телефонно обаждане, в което съобщила за домашно насилие. Според тях, първоначално Хърд говорила с тях само през полуотворена врата. Жената лаконично отговорила на въпросите им и се опитала бързо да се отървете от тях.

По-рано Хърд заяви под клетва, че Деп хвърлил мобилния си телефон и я ударил в лицето. По време на изслушването в съда актрисата представи снимка с драскотини и синини по лицето й. Съдия Карл Мур забрани на актьора да се доближава на по-малко от 90 метра до съпругата си.

На 23 май актрисата е подала молба за развод, защото Джони Деп постоянно бил под въздействието на алкохола и наркотиците. По време на 15-те месеца брак холивудската звезда почти не бил трезвен и периодично прекъсвал снимките.

52-годишният Джони Деп и 30-годишната Амбър Хърд се ожениха през февруари 2015 година. Изслушванията по делото за развод са насрочени за 17 юни, но адвокати на Деп твърдят, че Амбър отказва да дава показания под клетва и прави всичко, за да избегне това. Един от тези адвокати заяви, че ако в медиите Амбър активно изразяваше позицията си, сега отказва да прави това пред Темида.

„Тя и нейни представители хвърлиха много усилия и прахосаха много време, за да разкажат пред медиите за случилото се. Сега дойде времето да направят това пред съда. Но тя отказва да предостави документи, които биха потвърдили думите й, а и отказва да отговаря на въпроси под клетва“, разкри защитникът на Джони Деп.

Самата Амбър обяснява това свое поведение с довода, че й трябва повече време, за да удовлетвори всичките изисквания на екипа на Деп – актрисата уверява, че й трябват минимум две седмици, за да събере необходимите документи, пише БГНЕС.

*Джони и Амбър

Сн.: Getty Images/Guliver, People