Луната е в знак Близнаци – знакът на младостта. Благоприятно за краткотрайно гладуване, очистителни процедури, разнообразна гимнастика за мускулите на лицето и ръцете. Най-уязвими са дихателната и нервната системи. Не се препоръчва да се прави маникюр, педикюр, използване на гел нокти, да се завиват краищата на ресниците. Подходящо за аромотерапия, инхалации, руска баня и сауна.

Новолуние в знак Близнаци в 06:01ч. 1-ви лунен ден е много кратък този път, трае само 20 минути. В 06:21ч настъпва 2-ри лунен ден. Символ на деня и рогът на изобилието. Важно е в този ден да се извърши измиване на цялото тяло. Не завършвайте никакви дела. Добре е да завържете ново запознанство. Бъдете добри и щедри.

Отношения - Може да обсъждате с мъжа си всичко, което искате, освен финансови въпроси. Разговорите за парите ще доведат до спорове. Хората са склонни да разговарят само на леки теми. Ако имате общи приятели, можете да се съберете и да си побъбрите. В Луна в Близнаци, дъщерите приличат много на своите майки с всички достойнства и недостатъци. Това може да предизвика негативна реакция от страна на съпруга ви. При общуване с родители е много важно да гледате на света позитивно. Тогава ще проявите от себе си всичко добро.

Тъщите и свекървите - В този ден зетьовете не изпитват особено почитание към тъщите. Отнасят се с лека небрежност към майките на съпругите си. Между снаха и свекърва пък сега цари здраво равнодушие една към друга. Нека да избягват да влизат в пререкание и да решават важни въпроси помежду си. Децата - Не забравяйте, че децата трябва да имат щастливо детство. При Луна в Близнаци, не карайте детето ви да учи насила, да помага в къщи, да върши различни дейности. Нека бъде оставено само на себе си или да се занимава със свое желано развлечение. Дайте му пари да отиде на кино, оставете го да поиграе на компютъра, разрешете му да си покани приятелчета в къщи. Не му отказвайте сладко. Естествено да се съблюдава с мярка. И не му поставяйте никакви условия, че правите всичко това в замяна на нещо.

Облекло – Добре е да смените дрехите, да облечете нещо ново и чисто. Препоръчват се дрехи в бяло, жълто, оранжево и тъмно-червено. Откажете се от тъмни, сиви и сини цветове.

Секс - Това е най-доброто време да изпробвате нови сексуални техники, любовни игри, позиции. Ако желаете да синхронизирате своите ритми с тези на Вселената, то устройте си малък сексуален празник.

Подстрижка – подобрява здравето и състоянието на всички органи на чувствата – очите, слуха, прочиства носовите канали. Освен това подобрява работата на отделителната и храносмилателната системи. След подстрижката в този ден, косите ви може да започнат да се навиват.

Покупки – може да купувате само това, което ви е крайно необходимо.

Сънища – Образите на сънищата ви могат да послужат като пряко указание как да действате, но трябва да ги тълкувате правилно, а не да ги приемате буквално. Сънищата биват конкретни и ярки, което улеснява тълкуването им.