Носителят на „Оскар” Том Ханкс сюрпризира световните медии с необичаен компаньон на премиерата на новия си филм A Hologram For The King в Лондон – българският трикольор.

Актьорът мина по червения килим пред British Film Institute завчера развявайки нашето знаме, дегизиран в строг сив костюм и химикал за автографи.

Флагчето му бе подарено от фен, а в социалните мрежи заподозряха, че чрез него Ханкс компенсира символично отсъствието на съпругата си Рита Уилсън, която е с български корени. Рожденото й име е Маргарита Ибрахимова. Баща й Хасан Халилов Ибрахимов е българо-мохамеданин от село Брещене, Гърция. Пр

Актьорът щедро раздаде автографи и интервюта на тълпата пред British Film Institute. еди да емигрира в САЩ, той живее в България, където остава брат му Ферхат. Майката на Рита Уилсън - Дороти, е родена в гръцко село на албанската граница. Рита поема първия си дъх в Лос Анджелис, а татко й остава здраво свързан с българската общност там.

Афинитетът си към страната ни Ханкс показва и в „Терминалът” на Стивън Спилбърг, в който през по-голямата част жонглира с лафове и псувни на чист български. Той обаче не е нашенец, а гражданин на измислената страна Кракозия, която напомня бивша република от СССР.

В A Hologram For The King Ханкс скача в кожата на проваления бизнесмен Алън, който се опитва да закърпи бюджета си продавайки технологичните си идеи на шейх от Саудитска Арабия.

Рита Уилсън и Том Ханкс се срещат на снимките на телевизионното шоу Bosom Buddies, но връзката им започва, докато работят по историческия филм "Доброволци". Двамата се женят през 1988 г., имат 2 деца. Ханкс има още 2 от предишен брак.