Бившият дилър на дрога на Принс разкри мащабите на тайната пристрастеност към опиатите на покойната звезда, казвайки как суперзвездата е бил зависим към тях в течение на 25 години.

Говорейки ексклузивно пред „Мейл Онлайн”, дългогодишният дилър, пожелал да бъде наричан само Доктор Д, разкри че певецът веднъж е похарчил 40 000 долара за запаси, стигащи за 6 месеца, от Dilaudid и Fentanyl – обезболяващи препарати, които са с много силна зависимост.

Принс бе намерен мъртъв в четвъртък в имението си в Минеаполис. По думите на източник, само дни по-рано певецът се предозирал с опиата Percocet. Певецът редовно си купувал дрога от Доктор Д между 1984 и 2008 година.

Дилърът, който работи предимно със звезди, каза, че музикантът, който той описва като „силно пристрастен”, е страдал от страшна сценична треска и не е можел да се качи на сцената без да вземе дрога, но също е имал фобия от лекари, затова е получавал лекарствата по незаконен път.

Доктор Д, за нещастие, смята, че именно лекар може да е виновен за кончината на Принс, като му е предписал силни обезболяващи за болките му в тазобедрените стави, защото не е знаел за тайната му пристрастеност към опиатите.

„Запознах се с Принс през 1984 година, докато снимаше филма „Лилав Дъжд”. Той вече бе сериозно зависим към опиатите. Не аз съм го запознал със света на дрогата, той вече бе доста тежък случай. В началото той си купуваше „Скорост” и Dilaudid. Също му продавах „черни красавици”. Това бяха черни хапчета и cross tops, които също бяха хапчета „Скорост”. Той ги използваше, за да контрира действието на силните опиати, които взимаше. Така той продължи няколко години, след това той си купуваше само Dilaudid, което е опиат, базиран на хероина. Към него много лесно можеш да се пристрастиш. До колкото знам, той никога не е взимал хероин. Той не го взимаше, защото щеше да е неконтактен с дни, докато Dilaudid ти дава енергия и те кара да се чувстваш отпуснат. Затова той го предпочиташе”, разказва Доктор Д.

„Той имаше нужда от дрога, защото беше много нервен. Ставаше нервен дори в стая само с петима души. Страхуваше се да излиза пред публика. Страхуваше се да говори с хората. Не обичаше да излиза на сцената. Имаше най-лошият случай на сценична треска, който съм виждал”, казва още дилърът.