Фолк певицата Рени реши да премести децата си в България, за да продължи да развива кариерата си и евентуално да спаси брака си.

В момента шестокласникът Борис и първолакът Аспарух са в Тел Авив, където певицата живее от четири години. За този период съпругът й Борис така й не успял да прехвърли бизнеса си в Израел, отношенията им се обтегнали и в момента двойката е разделена.

„Там съм самотна, нямам приятели, нямам работа, нито среда. Според бащата на децата Борис това ще е крачка назад, но пък се замислям – защо трябва да се жертвам? Нали и аз имам живот и трябва да направя нещо за себе си. Там образованието е много добро, няма агресия в училище, системата е така направена, че едно голямо дете да отговаря за по-малко. Но там не съм щастлива.”, сподели за signal.bg изпълнителката на „Губиш ме”.

Рени е обсъждала казуса за трансфера с момчетата си. Големият я питал „Защо изобщо се преместихме?” - въпрос, на който тя все още не е намерила правилен отговор. Малкият пък не спирал да говори за България, независимо, че по-голямата част от съзнателния му живот е минала в Израел.

„Когато майката не е щастлива и децата не са. Борис ме пита една нощ, докато го завивах „Мамо, ти защо вече на правиш песни и не пътуваш?”. Това ми подейства като шамар и ме изкара от летагргията.”, спомня си Рени. Тя звъннала на най-добрата си приятелка в бранша Есил Дюран, за да изплаче мъката си. Оказало се, че Есил има готова песен, която все избягвала да запише. Изпратила й я да я чуе и Рени грейнала: „Това беше моята песен! Сина ми като ме чу да репетирам дойде и каза „Мамо, радвам се, че си ме послушала”.