В ексклузивно интервю за предаването “Фолкмаратон” Фики сподели, че се е стремял към отличието “Певец на годината” и е направил всички възможни проекти, за да бъде оценен отново със същия приз.

“Понякога забравям колко съм популярен. Излизам на улицата и хората се снимат с мен, радвам се, готино е чувството. Мисля, че всеки един популярен човек не трябва да се фокусира върху това колко е известен, а да бъде себе си, защото всички хора трябва да са единни”.

Фики се надява до месец дебютния му албум да бъде факт. Предвижда и официална промоция. В момента работи по няколко песни, които хората не са чували, подготвил е много изненади. Готов е и с един специален проект, който се надява да се превърне в летен хит.

“Това е една песен, която композирахме двамата с един страхотен изпълнител, но засега ще запазя в тайна неговото име. Получи се една много забавна, закачлива песен, която мисля, че ще се хареса на хората. Нашият народ обича да се забавлява, да слуша интересни неща в текстовете. Надявам се, тази песен да има успех”.



Изпълнителят посочи дуетът с Галена “Кой” като най-любимата си песен. Факт е, че песента пожъна невероятен успех и според него ще остане в историята на българската поп-фолк музика, защото е много смислена и емблематична.
Фики не мисли, че има конкуренция между него и Галин, защото са много различни като изпълнители, като глас и визия.

“Пожелавам му успех, радвам се на неговите успехи. Върви добре, прави хубави песни, това може само да ме радва. Радвам се на всеки един млад човек, който успява да постигне своите мечти. Мисля, че ще е добра идея да направим дует, но засега не съм го обмислял. Ако има подходяща песен, казвам, да”.



Фики сподели, че обича народната музика, даже я обожава. За него би било чест и удоволствие да запише още много народни песни, защо не и народен албум.

Неговият идол е Стиви Уондър, защото е изключителен музикант и според него е най-добрия глас в света. Чистосърдечно признава, че много се е учил от него.

В момента сърцето на Фики е свободно, но той искрено вярва, че любовта е страхотно чувство и я очаква с отворени обятия.

Източник и сн.: Planeta.tv