Макар някои от нас едва да се справят с приготвянето на бъркани яйца и картофена супа, за други няма тайни в кулинарията.

Дали обаче всичко е въпрос на много труд или се изисква и талант, и щипка магия?

Съвети как да станем топ кулинари даде един от най-добрите готвачи в България - шеф Виктор Ангелов, в предаването „Десет“ по Bulgaria ON AIR.

От любов към готвенето...

За да си добър, трябва да желаеш да зарадваш другите. Ако не изпитваш душевен оргазъм, докато готвиш, няма как да го предадеш и на хората.

Порежи се 200 пъти!

Имам сериозни белези – порязвам се веднъж седмично.

Ред и чистота в кухнята

Това е основата, но хигиената трябва да е на ниво не само в кухнята, важна е и личната хигиена. Постоянно проверявам персонала си, защото приготвяме храна. Ако човек няма изисквания към себе си, не може да предложи съвършен продукт.

Не разхищавай продукти!

В една професионална кухня всичко се оползотворява. Това е отдаване на уважение към самия продукт. Ако вкъщи изхвърляме костите от пилето, в ресторанта ги накълцваме и правим от тях сос на следващия ден.



Умерена екзотика

Смятам че е прекрасно готвачът да покаже внимание към гостите си, които все по-често обикалят света, като комбинира всички екзотични продукти в менюто си с български ястия.

Пътувай и опознавай други вкусове!

За да станеш добър готвач, е нужна правилната среда и дългогодишен опит.

Експериментирай!

Всеки готвач трябва да провокира сам себе си. По този начин се изграждаш и формираш умение и самочувствие, и когато успееш да го пренесеш и към гостите си – тогава си звезда.

Стрес и напрежение

Обичам да се отдавам на хобитата си – ретро автомобили, колекционирам и вещи от социализма.

Работа 6 дни в седмицата по 12 часа

Поне толкова, защото формула, в която успеха и парите се случват веднага, не съм открил. Пожелавам успех на всеки, който очаква нещата да се случат бързо.