Евентуалните кандидати за президент на САЩ Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп нямат почти никакви общи политически характеристики, но и двамата признават, че са фенове на британската певица Адел.

„В момента много харесвам Адел. Имам голямо уважение към уменията и персоната й”, заяви Клинтън в интервю за американско сателитно радио.

Бившата първа дама и държавен секретар на САЩ, която е една от възможните кандидатури на Демократическата партия за тазгодишния президентски вот, би пускала много певици в свое хипотетично радио предаване. Друга спомената от Клинтън артистка е Шерил Кроу. Възможната първа жена-президент на САЩ също разказа, че е отраснала с рокендрол, но обича да създава звуков фон около себе си с класическа музика.

В миналото Хилъри Клинтън е признавала, че е почитател на рокгрупите „Бийтълс”, „Ролинг стоунс”, „Дорс” (The Doors) и „Дъ Ху” (The Who). Страстта й към Адел се споделя от Тръмп, който беше забелязан по време на концерт на певицата в Ню Йорк миналия ноември. По-късно обаче Адел възрази милиардерът да използва музиката й по време на своите предизборни събития.

Британката обаче не отлъчва специално Тръмп, а не е съгласна който и да е от американските кандидати да се промотира с нейната работа. Адел е позната с аполитични балади за изгубена любов и носталгия по детството. Тя обаче е заявявала, че е привърженик на лейбъристите във Великобритания, пише БГНЕС.