Денислава, Биляна и Петя или вече по-добре познати като трио “Сопрано” гостуват тази седмица в “Автограф”. Трите дами споделят, че са щастливи, защото правят това, което искат. Преди няколко дни те отбелязаха седмата годишнина откакто съществува трио “Сопрано”.

“Сега всъщност започва нашето ново начало. Когато се събрахме, бяхме единственото дамско оперно трио. Впоследствие се появиха различни конфигурации, но в момента в България сме единственото дамско оперно трио”, разкрива Денислава.

Трите певици се радват, че напоследък все повече млади хора търсят, харесват и преоткриват оперния жанр.

“Няколко пъти ни се случва да пеем на различни студентски фестивали, на годишнини на училища пред тинейджърска публика. И бяхме много изненадани, защото се оказва, както е на концертите на площадите, че всъщност младите знаят нашите песни. А на класиката се възхищават по начин, по който е изключително първичен и непринуден и който говори за една искреност в това, че те я възприемат, поднесена по този начин. Може би именно начинът, който ние сме избрали – по-комерсиалния, по-лесно достъпния, е също определящ за тяхната реакция”, споделя Петя.



Младите дами разказват, че още от началото на създаването на триото са започнали да работят в екип, нещо, което отчитат за много важно. Било е трудно да се получи както синхрон в изпълнението, така синхрон и като хора и характери. Имали са много смешни моменти, тъй като всеки притежава различни умения при възприятията си. Един слуша повече, друг вижда повече. Помнят много забавни случки през тези години и се забавляват като си ги разказват една на друга.
Момичетата разкриват как успяват да запазят добрия тон в този женски колектив, където понякога има раздори и неразбирателства.

“Говорим много. От години сме разбрали, че това е начинът - да се коментира, да се обсъжда, да се пресмята кое “да”, кое “не”, да се преосмисля от всеки. Така се стараем да поддържаме добрия тон. Не можем да кажем, че сме безконфликтни, но важното е, че успяваме на този етап да запазим добрите отношения”, издава Биляна пред водещата Галя Димитрова.

Въпреки че се разбират прекрасно, трите певици са имали нужда от време, за да си напаснат като характерите. И е напълно нормално, защото са като едно семейство - това са трима човека с различни характери, възпитани по различен начин, с различни виждания за нещата от живота.

“Но най-важното е, че винаги стигаме до консенсус и много обичаме това, което правим. Наистина го правим с цялата си душа и енергия и именно това много ни обединява и ни държи да сме едно цяло. Ние сме си създали триото и няма как да не си го обичаме и да не го пазим”, споделят още трите грации от трио “Сопрано” в “Автограф”.

Източник и сн. planeta.tv