Повторното участие на Поли Генова на "Евровизия" предизвика голям скандал сред колегите й в музикалните среди.

Всички твърдят, че изпълнителката се уредила с връзки, иначе не виждат причина защо точно тя е избрана да ни представи тази година на събитието в Стокхолм. През 2011 г. Поли ни представи с парчето си "На инат". Участието й обаче не се увенча с особен успех.

"За никого не е тайна, че Поли Генова е кадър на БНТ. Тя е в телевизията им още, когато стартира кариерата си като момиче в детската формация "Бон-Бон". За пореден път ставаме свидетели на вътрешно ведомствени схеми", коментират възмутени изпълнители, предпочели да запазят анонимност.

Срещу Генова се изправи и фолк певицата Андреа, която е известна с това, че няма особени гласови данни. Въпреки това тя възропта срещу колежката си в социалната мрежа. "Искам само да попитам как точно се избира кой да ни представи на "Евровизия", че нещо не можах да разбера", заяде се любимата на Кобрата във Фейсбук. Избухването й вероятно се дължи на факта, че самата тя има мераци да участва на "Евровизия". Дори името й фигурираше в анкета на фенски сайт за песенния конкурс, като евентуален представител на страната ни.

В тази класация най-много гласове получи Преслава, и затова тя също беше сред спряганите певци, които да отидат на музикалния форум. Изпълнителката дори записа песен на английски език в дует със Стефан Илчев. От "Пайнер" обаче заявиха, че не е имало даже и идея техния артист да кандидатства за това събитие. "Това е конкурс, на който нашата певица не виждам да има причина да участва. "Евровизия" е добър старт за млади и непознати изпълнители", каза пиарът Любомир Костадинов