Актрисата Елен Колева призна, че обича писателят Калин Терзийски, който отново е започнал да пие, и той живее в нейния апартамент.

Двамата дадоха интервю за предаването Комбина по Нова ТВ. Пред камерата тя и Терзийски говориха за отношенията помежду си, за проблемите на Калин с алкохола, за случващото се в страната и за това какви са повечето българи.

- Заедно ли си с Калин Терзийски ли?
- Ами той ще каже дали сме заедно. Той е при мен и аз се грижа за него, защото го обичам.Той е невероятен човек, мой приятел, мой любим, мой учител, мое вдъхновение. Той е тук по собствено желание, аз не съм го накарал насила. Моята врата е винаги отворена за Калин. Аз съм свободна жена, аз нямам мъж до себе си, но той е човекът, който трябва да реши дали сме заедно или не. В момента той е при мен, аз по никакъв начин не го ограничавам. Това за мен е безусловната любов, без значение в какво състояние е изпаднал. Много е лесно да обичаме здрави, успели и външно бляскави хора. Въпросът е можем ли да обичаме един гениален човек, който обаче е изпаднал в състояние, което за обществото е недопустимо.

- Как се грижиш за него?
-Грижа се за него, както човек би се грижил за майка си или за близък приятел. Нашата любов в момента е много особена любов. Тя е трудна любов...

*Сн. Булфото

- И хората и медиите се нахвърлиха върху Калин Терзийски?
- Хората обичат да се нахвърлят, когато някой е паднал. Маркес казва: Имаш право да гледаш някой от високо само, когато му даваш ръка да се изправи.

- Не се ли притесняваш, че ще се нахвърлят и върху тебе?
- Години наред са се нахвърлили върху мен, така че в момента изобщо не ме интересува.

- Тази връзка няма ли да навреди на имиджа ти?
- Какъв имидж? Моите таланти са факт. Аз мога да свиря на пиано, аз мога да танцувам, аз съм актриса. Който иска да ги види и който има очи да ги оцени, ще ги оцени, а който не иска ще си намери хиляди причини, за да ме плюе. Аз не мога да живея нечий друг живот, аз се уморих. Аз обичам този човек, такъв какъвто е. Аз го срещнах, когато не беше в това състояние. Ако аз го обичам, значи ще бъда с него и в това състояние.

- Ще те оправдаят много хора, ако го изоставиш?
- Аз не завися от хората. Те не живеят моят живот.

- Това е по-лесният избор?
- Да го изоставя, наистина е по-лесния избор. Но аз няма да го оставя, без значение дали ще бъдем двойка или не. Дали ще бъде мъжът до мен или не, аз няма да го изоставя този човек. Той просто ми е много скъп. Любовта трябва да е не само „заради“, а да е „въпреки“.

*Сн. Фейсбук

Източник: slava.bg, заглавна сн.: Фейсбук