Преди няколко дни певецът се завърна от Нова Зеландия, където прекара повече от месец в активна почивка и развлечения.

Това е любимата дестинация за Карлос, която е посетил цели три пъти в рамките на пет години. Сега е избрал периода около Коледа и Нова година, защото е искал да разбере какво е да празнуваш тези празници на летни температури, а също така да се наслади на духа и празничната атмосфера на Нова Зеландия.

За българите, които е срещнал там, казва, че голяма част от тях не са се връщали от много години в родната си страна, но се интересуват какво става в България.

“Пътуването е дълго и скъпо, и не може всяка година да си идваш в България. Но те следят доста неща, следят новините, запознати са със ситуацията у нас. Знаят за проблемите с правителството, за инциденти, за което аз им казах по-добре да не гледат нашите новини, защото няма нужда да се натоварват и с нашето ежедневие. Там животът тече по друг начин, хората са по-позитивни и усмихнати. Интонацията на говорене дори ако щеш на хората по улиците, по магазините е по-приповдигната и превъзбудена. В началото ти е малко странно, струва ти се неестествено, но после свикваш и като си дойдеш те наляга депресията, защото тук всеки е вглъбен в проблемите си, а проблеми в България колкото искаш”, разказва певецът.



Карлос казва, че и в Нова Зеландия има проблеми, но на хората се представят предимно позитивни новини. И там се случват инциденти, но за тях се съобщава по друг начин и не са толкова на често, различно е.

“Не знам на какво се дължи това. Като си дойдох и взех да се замислям дали проблемът е в нашата настройка или нашата настройка е следствие от проблемите, които ни заобикалят или просто е до манталитет. Не знам. Все още не мога да си отговоря”, откровен е певецът пред водещата Галя Димитрова.

Относно кариерата си Карлос споделя, че е доволен от постигнатото през изминалата година и най-вече от успеха на песента “Имам само едно сърце”. Казва, че това е най-силният му проект до момента. Сега е зареден с енергия и желание да прави нови песни.

“Забелязвам, че хората искат по-стойностни песни. Започнаха да им омръзват баналните текстове. Предпочитани са и кючеците. Средното положение започна да им става едно размито. Казват, че всички песни им звучат еднакво. Затова и аз съм се фокусирал в тази насока.

Следващата ми песен е “турбо фолк” и е със заглавие “Бомба”. След това ще предложа по-стойностен проект с хубав текст, дори се надявам една колежка да се съгласи да направим дует,” издава още Карлос в “Автограф”.

Източник и сн.: Planeta.tv