За първи път гост в предаването “Бащино огнище” е Пресила. Зрителите ще я видят в рубриката “Край огнището”, където младата изпълнителка разказва за своя път в музиката.

“Любовта ми към народната песен идва от моята баба, която е била народна певица от Пиринския край. От нея съм наследила дарбата да пея”, разказва Пресила и допълва - “Вуйчо ми пък е музикант – тромпетист. Той открива моя музикален талант още в ранна детска възраст, а родителите ми помогнаха да се развивам в областта на музиката. Първо започнах да пея в Детска вокална група, имахме концерти, участия на фестивали.След това продължих в музикална паралелка в Пловдив със специалност “Народно пеене”. Завърших и записах “Музикална педагогика“ в Пловдивския университет, а след това продължих с магистратура в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Това е пътят ми във времето, изцяло свързан с музиката! Благодаря на всички мои преподаватели, защото всеки ми е дал частица от себе си и ме е научил на нещо. Целият ми живот, мога да кажа е музика!”, споделя Пресила в “Бащино огнище”.

Зрителите ще чуят и песните, които Пресила засне през миналата година - “В живота търсим любовта” в характерния македонски ритъм, “Димитровден” - която е специален поздрав на певицата за нейния брат Димитър и авторската й песен “Благодаря, че те има мамо”.

Източник: Planeta.tv, Фотограф: Христо Елкин