„В служба на злото”, дългоочакваният трети роман от вълнуващата поредица с протагонист Корморан Страйк, ще излезе на български на 14 март 2016-а.

Серията с главни герои детектив Страйк и неговата изобретателна асистентка Робин Елакот беше приветствана както от широката публика, така и от критиката. След „Зовът на кукувицата” и „Копринената буба” „В служба на злото” е третата книга на Робърт Галбрейт (псевдоним на Дж. К. Роулинг), която ще излезе на българския литературен пазар.

Криминалният роман с ексцентричния детектив Страйк беше публикуван за първи път на английски през август 2015-а от Sphere, съответно от Mulholland Books (Little, Brown Book Group) в САЩ.

Робин получава мистериозна пратка и с ужас установява, че вътре има отрязан крак на жена. Шефът й, частен детектив Корморан Страйк, не е толкова втрещен, но е не по-малко обезпокоен от нея. Четирима души от миналото му биха могли да сторят това - и Страйк е наясно, че всеки от тях е способен на системна и неописуема жестокост.

Първите два романа от поредицата, подписана от Робърт Галбрейт – „Зовът на кукувицата” и „Копринената буба”, са първокласни международни бестселъри. Очаква се „В служба на злото” да постигне същия изключителен успех.