Певицата Преслава получи категоричния вот на публиката в онлайн класация в официалната страница на българската Евровизия за това кой трябва да представи страната ни на европейската сцена тази година.

Звездата на музикална компания “Пайнер” държи първото място в допитването с 5413 гласа, а след нея се нареждат Жана Бергендорф, Михаела Филева, Поли Генова и други популярни български изпълнители, разкрива в. 24 часа.

Евровизия 2016 ще се проведе в Швеция на 10,12 и 14 май. На 26 ноември EBU (Европейски съюз за радио и телевизия) обяви, че на конкурса ще участват общо 43 държави. Малко след детската Евровизия у нас, БНТ обяви, че България също ще има свой представител на голямата Евровизия след 2 години отсъствие. За страната ни това ще бъде 10 юбилейно участие в конкурса, а дали Преслава ще бъде звездата, която ще ни представи, предстои да разберем.

След обявяването на резултатите феновете на певицата бяха категорични, че това е напълно заслужена победа и за пореден път не скриха уважението си към нея, а в официалната й страница във Facebook можеха да бъдат открити много коментари:

“Честито за пореден път доказа че си номер едно в сърцата на феновете си и съм на 100000% сигурен, че ще представиш страната ни достойно само напред и нагоре!!! Гордеем се с теб!!!!”, бе един от многото постове на почитателите на Преслава, а тя от своя страна благодари на всички за подкрепата.

Припомняме Ви, че на 20 януари в Пловдив, Преслава ще отбележи своята 12 годишнина на професионалната музикална сцена с фен клуб, който е с начален час 19:00 и ще се проведе в Galaxy live club.

Източник и сн.: Planeta.tv