Изпълнителката Галена е претърпяла такива сериозни финансови щети, каквито историята на Пайнер досега не познава.

Става въпрос за проваленото турне в САЩ – певицата не получила обещаните й $100 000, заради което пътуването й отишло на кино. Миналото лято Галена обяви гръмко, че през първите две седмици на декември ще е на турне сред големите ни емигрантски общности в Америка. Билетите бяха пуснати в продажба, голяма част от тях се изкупиха, певицата и екипът й репетираха усърдно, очаквайки старта на тура, който се плануваше да е далеч по-различен от всички останали турнета досега на фолк певици, пише Blife.

Галена отказала да се изявява в заведения за хранене и концертите й бяха организирани единствено в клубове, зали и хотелски комплекси. Но ядец – котка мина път на звездата и точно седмица преди старта на турнето тя обяви от личната си фейсбук страница, че концертите на този етап се отлагат.

Причината за грандиозния провал на турнето е отказът на спонсора да покрие разходите на звездата и екипа й по време на престоя им в Америка. Първоначално фирмата капарирала няколко зали, запазила самолетните билети, но в последния момент обявила пред Галена и мениджърите й от „Пайнер“, че са неспособни за други плащания. В такъв случай нито певицата, нито продуцентите й искали да се бъркат за излишни разходи във време на криза, заради което решили да отменят тура.

„Със сигурност имаше много хора, които ме очакваха и са останали разочаровани, но всяко зло е за добро. Имах идея да направя и нещо с екипи от Америка. Нищо не сме загубили, напротив, очакването ще е доста по-голямо. Ще реализирам концертите скоро, надявам се“, успокоява почитателите си Галена.

Източник: slava.bg, сн.: Фейсбук