„Какво си, Джон Сноу?” е въпросът, който вълнува всички фенове на „Игра на тронове”.

В пети сезон обичаният командир на Нощната стража бе прободен от братята си като предател заради решението му да обедини сили с диваците срещу нашествието на белите бродници. През лятото Кит Харингтън бе забелязан многократно в Белфаст, където е основното студио на напоеното с кръв и голота фентъзи.

Слуховете, че той отново ще разчувства нежната половина от човечеството с погледа си на уплашено сърне, бяха потвърдени в началото на декември с официалната визия на сезон шест. Основен акцент в нея бе безжизненото лице на Джон Сноу, сниман в профил в стилистиката на мъченика Христос.

Под каква форма точно ще „възкръсне” храбрият воин още не се знае. Една от теориите е, че той ще бъде върнат към живот от червената жрица Мелисандра, която потърси убежище в Нощния страж след краха на Станис Баратеон. Друга пък повелява, че душата на Сноу ще се всели в тялото на вярното му вълчище Дух.

Отмъщението на Церсей срещу сектата на Върховния врабец и дорнците, отровили дъщеря й Мирцела; завърщеният трансфер на Аря като служител на многоликия Бог; изроденото, но логично партньорство в битката за оцеляване на Санса и Теон Грейджой; съдбата на изгубената сред дотраките Денерис, която разполага само с ранен дракон и дрехи на гърба си. Това са част от сюжетните линии, които ще ни заковат пред телевизорите през април.