SOS приемното семейство на Лили и Младен Недялкови от SOS Детско селище Трявна осъществи една от своите големи мечти - да се срещне на живо и да разговаря с един от най-прочутите световни музиканти – пианистът Ричард Клайдерман.

Това стана този уикенд, когато световната звезда на пианото беше у нас за концерти във Варна и София с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио.

На 5 декември SOS приемното семейство посети концерта на Клайдерман в Двореца на културата и спорта във Варна, а на 6 декември, навръх празника Никулден, те се срещнаха с прочутия пианист в морската ни столица.

Лили и Младен Недялкови са приемни родители от 2013 г. Двамата са семейство от 18 години, познават отговорността на родителството, покрай грижите за собствената им дъщеря. В момента освен за нея Лили и Младен отглеждат 6 приемни деца в SOS Детско селище Трявна. Три от тях посетиха концерта и имаха възможност да говорят с прочутия френски музикант – осемгодишната Десислава, Ивета на 10 години и Диляна, на 8 години. И трите момичета участват активно в група по приложно изкуство и се занимават с музика, насърчавани от приемната си майка Лили, която е била професионална фолклорна певица. Семейство Недялкови е едно от най-музикалните в детското селище в Трявна.

„За мен музиката е ежедневие - емоция и в трудни, и в лесни моменти. Именно това се опитвам да предам на децата. Част от тях ходят на пеене, други свирят на пиано и се надявам да развият таланта, който носят у себе си, а концертът на Клайдерман беше най-хубавият коледен подарък за семейстото ми“, споделя Лили.

Семейство Недялкови са впечатлени от майсторството на пианиста, а самият Ричард Клайдерман не скри възхищението си от мисията, на която са се посветили Лили и Младен: „Аз ви поздравявам за това, което правите за децата и за доброто развитие на SOS Детските селища. Това е добре за всички нас – сгрява сърцата ни да знаем, че има хора като вас“. Клайдерман подари на децата свои партитури.



Повече за SOS Детски селища

Като най-голямата частна международна организация за закрила и работа с деца, SOS Детски селища осигурява възможно най-качествени грижи и подхожда с уважение и обич към всяко едно дете. В продължение на четвърт век Сдружението в България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да бъдат разделени от своите родители. Чрез своите интегрирани програми „SOS Детско селище“ в двете локации София-Перник и В.Търново-Габрово-Трявна Организацията предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството.

Целият спектър от дейности и услуги на SOS Детски селища България показва активния ангажимент на организацията към децата като най-ценния капитал на едно общество. За 25 години Сдружението е помогнало на повече от 450 деца да получат семейна грижа и подкрепа, както е съдействало и на над 200 младежи за получаване на образование и намиране на работа. Чрез програмите за подкрепа на семейството до момента са били подкрепени над 5 000 деца в семействата си.