На драматичните елиминации в X Factor снощи за малко не отпадна любимката на тийнейджърите Дарина Йотова.

Мацката се оказа за втори път на елиминации, след като не събра достатъчно голям зрителски вот. Възможността любимката му да изхвърчи от шоуто хвърли в същински потрес ментора й Криско, който призова зрителите да гласуват за нея, макар да е наясно, че „sms-ите струват пари“.

Според другия ментор в шоуто пък – Маги Халваджиян, често се случва най-добрите изпълнители да останат на елиминации и дори да си тръгнат, защото зрителите смятат, че тъй като са талантливи, няма нужда да пускат гласа си за тях.

Така миналата седмица отпадна Кристиян Янкулов, който бе един от фаворитите и сигурен финалист според журито.



На снощните елиминации в директна битка на сцената срещу Дарина се изправи Живко Станоев. Той се представи с изпълнение на песента Fallin на Алиша Кийс, а Дарина заложи на друга силно популярна песен – Someone Like You на Адел. Журито реши да подкрепи Дарина и така тя продължи напред в шоуто, а Живко отпадна.

С изхвърчаването му от отбора на момчетата, в него вече остана само един участник – Кристиан Костов. Менторката Саня Армутлиева обаче заяви, че това не я притеснява, тъй като основната задача на журито е да избере най-талантливия певец сред всички участници в шоуто.