Гости в новия брой на “Фолкмаратон” са две от най-емблематичните имена на модерния фолк - Кали и Емануела.

Повод за поканата е техния дуетен хит “Хайде, вдигни й”. При тях винаги е много весело, това си пролича веднага и по време на снимките. Емануела, която в момента се самопродуцира, избра ефира на телевизия “Планета”, за да представи и самостоятелния си проект “Сменяй ме”.

Поводът да се съберат двете за обща песен е наложилата се напоследък тенденция за съвместни проекти. Инициативата била на Кали, която търсела непреекспонирано име, с което да си партнира в новия си проект. Изборът й се спрял на Емануела, защото е отлична певица, непринудена е, неподражаема, различима и е човек, на който може да се разчита. Емануела признава, че била поласкана от предложението, но била и предизвикана от твърдението, че върви по стъпките на Кали в житейски план.

В песента си двете певици се опитват да разбият закостенялото схващане, че една жена, след като роди, е подходяща само за домакиня. Двете страстно воюват за правото на жената, на всяка възраст, за пълноценни изживявания. Момичетата са откровени за трудностите в живота на популярните певици, особено когато са и майки. Въпреки това нито една от двете не би заменила “шарената” си съдба с нечий по-спокоен живот, пише Planeta.tv.

Наскоро двете са били на съвместно участие и не пестят похвалите си една за друга и за купона, който се е завихрил покрай двете стихии. Едва ли и зрителите на предаването ще останат безразлични към завладяващото настроение и неспирното бърборене на звездите. Кали, която намира време и за фейсбук профила си, цитира и любимия си пост - “Когато Бог иска да направи комплимент на една жена, той я дарява с мъжка рожба!”