Повече от 50 деца се явиха на прослушване за влизане в състава на вокална група „Радио деца“ на Българското национално радио.

Интересът беше провокиран от популярността на най-малките изпълнители и значимостта на всички музикални състави на обществената медия като културен феномен.

„Всички дечица бяха много сладки и талантливи – каза диригентката на групата Елина Тодорова. – Имаше и много мънички – на по 4 годинки, които пяха от сърце и душа. Попълнихме трите ни възрастови групи и сега ни чака упорита работа.“ От явилите се на прослушването певци 16 са одобрени и започват репетиции от следващата седмица с „ветераните“.

Пеещите малчугани от „Радио деца“ вече учат нови песни. Известните изпълнения от репертоара им пък имат нови аранжименти и ще звучат по различен начин.

На най-малките изпълнители на радиото им предстои участие в едно от съпътстващите събития на Детския песенен конкурс Евровизия 2015. Те са избрани да изнесат концерт на Летище София „Радио деца“ на 17 ноември от 15 ч. на Терминал 2. След това идва Коледна с множество концерти и записи.

Най-вълнуващото събитие през сезона за малките певци на г-жа Тодорова ще е отбелязването на 25-годишнината от основаването на вокалната група. Празникът ще е през пролетта на 2016 г.