Григор Димитров се похвали с българските си корени преди началото на турнира в Стокхолм.

Съперник на българина ще бъде Филип Краинович от Сърбия, а преди мача си, който започва след 21,00 часа българско време, Гришо отговори на въпросите на организаторите, пише ''Всеки ден''.

„Вкъщи опитвам да се фокусирам върху нещата, които искам да правя - дали ще сe разходя навън, или просто ще се кача на колата и ще карам наоколо, подобни неща ме карат да се чувствам удовлетворен и ме карат да виждам ясно. Това са нещата, с които си почивам. Разбира се, всеки път, когато имам възможността, прекарвам време със семейството си. Обичам да пера дрехите си. Готвя, когато искам да впечатля. Чистенето - мога да се справя, но съм по-добре, когато не ми се налага.



През последната година и половина живея в Монте Карло. Прекрасно място, в Европа е и можеш лесно да стигнеш до всички точки. Много приятно място, тихо е, има отлични кортове и всичко е просто. Аз обаче съм българин, имам български паспорт, но разбира се, че когато пътуваш толкова много в един момент се чувстваш гражданин на света, но не трябва да забравяш корените си. Много е лесно да се самозабравиш, обикаляйки най-хубавите места по света. В такива моменти трябва да забавиш темпото, да се огледаш, да бъдеш скромен. Аз мисля, че колкото си по-скромен, толкова по-добре", заяви Гришо.



„Суеверен съм, но не стигам до лудост. Например, използвам един и същи душ в съблекалнята, понякога не настъпвам определени линии, но не си слагам бутилките по специален начин. Гледам да не прекалявам. Целите ми бяха много прости - исках да играя все по-добре. В Австралия имах шансовете си срещу Анди, но след това всичко се обърка. Загубих самочувствие след този мач, започнах да работя върху ракетата си, просто ми трябваше време. Промених много неща както на корта, така и извън него, а това отвлече вниманието от целта ми. Отрази се на тренировките, на физическата ми подготовка, което в един момент беше причината да не играя добър тенис. Надявам се да съм си взел поуките и да не допускам същите грешки отново, за да постигна нещо по-добро. Имам възможността да опитам нещо ново и я приемам.", каза още Гришо.