Моделът, певица и писателка на детски книжки - Гери Дончева е първата българка, която представя страната ни на престижния световен конкурс "Мис Глоубъл 2015".

Тази година той се провежда във Филипините, където е в момента и родната красавица и докато текат трескави репетиции за гала вечерта, нашето момиче и конкурентките й бяха евакуирани с жандармерия заради връхлитането на тайфун:

"Сутринта започна силният вятър, а точно по това време ние снимахме фотосесия по бански на открито, точно на плажа! Щеше да ни отвее, а Мис South Korea буквално бе повалена на земята по гръб. Вятърът беше помитащ. Косата ми за две минути стана от красиво къдрава, с обемни къдрици на нищо неприличаща оросена скромна косица...", с огромна доза вълнение и лека паника, споделя Гери директно от Манила.



След тайфуна обаче, Гери стана жертва и на силно земетресение, което разтресе Филипините:

"5.8 по Рихтер. Ако не умра тук ще бъде чудо! Днес е персоналната среща с журито. Девет човека. Кръстосан разпит. Чувствам се като на изпит. И най-важното: нося рокля в цвят бяло-зелено и съм с червените гривни. Точка.", така Дончева се опитва да се настрои за изявата си, изолирайки страха от природните бедствия.