Жан-Клод Ван Дам е твърдо убеден, че ако продължаваме да унищожаваме планетата със същата скорост, то до 50-60 години Земята ще бъде убита, а с нея и човешката раса.

Но 54-годишният актьор има план за действие и е убеден, че може да спаси света. Понеже познавал лично много политически лидери от различни държави, щял да лобира лично пред тях да се обединят и да започнат да спасяват и опазват животинските видове.

„Щом хората видят, че политиците се държат по този начин, те също ще започнат да опазват животните и природата, да търсят правилния баланс с околната среда. Така Земята ще има по-дълъг живот, а с нея и човешката раса“, заяви в интервю Ван Дам.

И допълни:

„Всеки политически лидер има сърце, съпруга, деца. Всеки човек на тази планета има и добра страна в себе си. Така че всички тези хора, които аз познавам – от човека, който паркира колата ми, до господин Путин или господин Обама, аз ги познавам лично... господин Тръмп също, смятам, че заедно можем да направим нещо. Защото това е последният ни шанс, можем да спасим света.“