Катрин И. Коулсън - актрисата, известна и като "Жената с дънера" от сериала "Туин пийкс", е починала от рак на 71 години, съобщават световните медии.

Героинята й Маргарет Лантерман винаги прегръщаше дърво във филма. Тя твърдеше, че чрез него научава тайните на гората, в която е убита главната героиня Лора Палмър и често говореше за совите, обезсмъртени в мистериозния девиз на сериала "Совите не са това, което са". "Жената с дънера" правеше и въведение в началото на епизодите.



"Добре дошли в Туин Пийкс. Моето име е Маргарет Лантерман. Аз живея в Туин Пийкс. Познават ме като жената с дънера. Има много истории в Туин Пийкс — някои от тях са тъжни, някои смешни. Някои от тях са истории за лудостта, за насилието. Някои са обикновени. Все пак всички притежават мистерия — мистерията на живота. Понякога мистерията на смъртта. Мистерията на горите. Горите заобикалящи Туин Пийкс", казва Коулсън в първата серия.

По сценарий нейната героиня трябваше да се завърне и в подготвяното от Дейвид Линч продължение на поредицата през 2016 г.

"Днес загубих един от най-скъпите си приятели - Катрин Коулсън. Тя беше чисто злато. Винаги подкрепяше приятелите си, бе изпълнена с любов към всички хора, семейството и работата си. Беше неуморен работник. Имаше невероятно чувство за хумор - обожаваше да се смее и да разсмива околните. Тя беше човек на духа - от дълги години практикуваше трансцедентална медитация. Тя беше Жената с дънера", написа режисьорът в свое изявление.