Арнолд Шварценегер ще замени като водещ Доналд Тръмп в тв шоуто "Чиракът" по NBC.

Тръмп напуска шоуто, което преди 13 г. създаде сам, основно поради две причини. Първата са скандалните му изказвания по отношение на имигрантската политика в качеството му на кандидат за президентската номинация на Републиканската партия.

"Ако стана президент, ще изгоня всички нелегални имигранти, включително децата им, независимо дали са родени извън или на територията на САЩ", се закани Тръмп. В добавка, милиардерът осмя основния си съперник за номинацията на републиканците - Джеб Буш, парадиращ с това, че знае испански покрай съпругата си мексиканка.

"Джеб е готин. Но трябва да говори на английски в Америка". Втората причина за "развода" между Тръмп и NBC е, че от телевизията отказаха да излъчват конкурса за красота "Мис Вселена", на който преди седмица Тръмп стана 100-процентов собственик. Това принуди Тръмп да се отърве набързо от правата върху конкурса, които милиардерът продаде на маркетинговата компания WME-IMG, като сумата по сделката не бе огласена.

Новият водещ на "Чиракът" ще бъде холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер. От NBC изразиха изключителното си задоволство от привличането му. "Започваме нова ера с "Чиракът". Изключително сме развълнувани от обстоятелството, че новият водещ на шоуто ще бъде легенда като Арнолд Шварценегер". За Терминатора това е ще е неговият телевизионен дебют, пише БГНЕС.