Една от участничките в популярната през 90-те години на XX век британска група „Спайс гърлс“ (Spice Girls) Гери Халиуел възстановява соловата си кариера.

Певицата ще издаде нов албум след 11-годишно прекъсване. Гери призна, че през тези години е пораснала и сега е готова да сподели жизнения си опит в песни.

''Гордея се, че станах по-възрастна... За много неща по-рано не се и досещах, а сега мога да приема всичките си недостатъци и просто да бъда щастлива“, обяснява певицата.

„Мен, разбира се, ме тревожи това, че сега има много талантливи певици. Но никоя не пее за жените от моето поколение, за жените на моята възраст, които се гордеят с това, което са. На тях им трябват пълни с оптимизъм и жизнен опит песни“, добавя тя.

43-годишната Халиуел признава, че много време е работила върху гласа си. „Защото искам хората да чуят, как мога да пея в действителност“, казва тя.

Гери вече записа акустична версия на песента на „Спайс гърлс“ Wannabe: ''Това е най-любимата ми от всички песни, които направихме. И до днес я обожавам. И както преди тя означава много за мен“.

Новият солов албум на Халиуел се очаква през пролетта на 2016 година. През май Халиуел се омъжи за Кристиян Хорнер – шефа на екипа на Редбул (Red Bull Racing) във Формула 1, пише БГНЕС.