За по-малко от седмица бяха изкупени билетите за биографичния филм „С глава в стената”, който разказва за живота и съдбата на актьора Андрей Баташов.

Премиерната прожекция e от 19:00 часа в кино “Люмиер” – в деня, в който любимецът на българската публика щеше да навърши 50 г. С представянето на филма в НДК, Дворецът символично ще почете паметта на актьора.

„С глава в стената” е дело на режисьора Антони Цонев, оператора Делян Георгиев, по сценарий на Велислава Дърева. През личната история на един от най-значимите актьори на нашето време, авторите на филма разказват и историята на залеза на културните ценности през периода на така наречения "български преход".

Повече за екипа, реализирал проекта:

Антони Цонев е познат на аудиторията като сценарист,продуцент и режисьор на телевизионната документална поредица “Десет парченца надежда”, излъчена по БНТ през 2006г. Той е и артистичен директор на филмовия фестивал “На източния бряг на Европа” - Велико Търново от създаването му през 2005 г.

Велислава Дърева е име, което не се нуждае от дълго представяне. Сценарист е на поредица документални филми, посветени на Васил Левски. Единият от тях – “Достойно естъ” е удостоен с наградата за най-добър документален филм на Пловдивския кинофестивал за късометражно кино (1985г.) и с годишната награда на СБФД за най-добър документален филм през същата година. Сценарист е на документалния филм “Историята на един обесен”за Трайчо Костов. Сценарист е и на документалния филм “Заложници”, посветен на българските медици в Либия. На международния кинофестивал “Золотой витязь” през 2011 г. филмът е удостоен със специалната награда на международното жури. Автор е на литургичната драма “Литургия за Васил Левски, Апостолът ни”, част от златния фонд на БНТ. Има над 3000 публикации в българския и чуждия печат.Носител е на многобройни награди за публицистика, сред които: Голямата награда “Черноризец храбър”, “Оборище”, Голямата награда на СБЖ.

Павел Павлов е носител на множество престижни награди, сред които: Награда за дебют на режисьора на ХХ фестивал “Златен Ритон”в гр. Пловдив от 2013 г.; Награда за монтаж за “Пролет към отвъдното” за 2012 г.;І-ва награда за най-добър документален филм на Фестивал на късометражното кино в Трявна през 2007 г.